Skip to content

woordvoerder/communicatieadviseur (32-36 uur)

RemoteNederland, Zuid-Holland, Den HaagCommunicatie

Functieomschrijving

Meewerken aan iets innovatiefs en unieks. Als woordvoerder/communicatieadviseur bij Stichting MedMij draag jij daaraan bij. Eén integrale, zelfgekozen en veilige omgeving waarin elke Nederlander beschikt over de eigen gezondheidsgegevens. Voor al onze ruim zeventien miljoen inwoners. Een impactvolle rol in een grote verandering van de Nederlandse gezondheidszorg. Dat wil je!

Vereisten

Een functie met impact

Jij bent dé schakel tussen MedMij en de media. Als woordvoerder/communicatieadviseur ben je dat 32 tot 36 uur per week. Je vertelt het verhaal van MedMij, via verschillende kanalen. Je hebt contact met journalisten, redacteuren, ministeries en andere belanghebbenden. Onze directeur en bestuurders staan in de spotlights en doen de persvoorlichting en publieke optredens. En dankzij jou zijn zij altijd goed voorbereid - wat de vragen en mogelijke scenario’s ook zijn. Verder ga je:

 • een persnetwerk opbouwen en onderhouden;
 • content creëren door het schrijven van teksten zoals pers- en nieuwsberichten. Je redigeert teksten van collega’s zoals brieven en voortgangsrapportages en adviseert op het gebied van visuele communicatie-uitingen;
 • free publicity genereren;
 • strategisch en tactisch corporate communicatieadvies bedenken;
 • deelnemen aan het crisismanagementteam (CMT) aangaande issuemanagement en crisiscommunicatie.


Nederland nóg beter maken

Stichting MedMij is dé Nederlandse standaard voor het uitwisselen van gezondheidsgegevens tussen zorggebruikers en zorgaanbieders. De uitwisseling tussen al die informatie vindt plaats in een persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO). Al onze zeventien miljoen inwoners mogen daar gebruik van maken. Veranderingen in hun gezondheid zijn daarmee overzichtelijk voor henzelf en allerlei disciplines. Denk aan huisartsen, verloskundigen, fysiotherapeuten of radiologen. Dat geeft rust en regie.

Je werkt nauw samen met twee andere communicatieprofessionals. Jouw collega met de functie als hoofd communicatie is jouw directe leidinggevende. Jullie zijn elkaars sparringpartner en werken veel samen. Verder werk je ook regelmatig buiten jouw afdeling. Naast het begeleiden van de directeur en bestuurders heb je contact met de héle organisatie. Er hangt een fijne, informele werksfeer. En er is genoeg ruimte voor allerlei leuke en leerzame activiteiten die vaak eindigen met een gezellige borrel.


Waarom jij bij MedMij past

Een start-upmentaliteit in combinatie met doorzettingsvermogen is noodzakelijk voor deze functie. Je geeft gevraagd en ongevraagd advies, een proactieve houding hoort daarbij. En dat past perfect bij je. Onze werkomgeving is dynamisch en aan verandering onderhevig. Je bent ook buiten kantoortijden beschikbaar voor crisis en calamiteiten. Het komt niet veel voor, toch is die flexibiliteit belangrijk. Verder beschik jij over:

 • hbo-werk- en -denkniveau.
 • minimaal vijf jaar relevante werkervaring op het gebied van woordvoering, persvoorlichting, crisiscommunicatie en/of journalistiek.
 • werkervaring in contentcreatie zoals het schrijven van (nieuws)brieven, rapportages en persberichten. Je brengt boodschappen (crossmediaal) via verschillende kanalen over.
 • een kritische blik, je verdiept je in alle vraagstukken en stelt vragen omdat je alles wil weten. Je denkt altijd na over mogelijke gevolgen en bent proactief.
 • omgevingssensitiviteit, je hebt gevoel voor tegenstrijdige belangen en politiek-bestuurlijke verhoudingen.


Dit bieden wij

Jij hebt als woordvoerder/communicatieadviseur een uitdagende functie met maatschappelijke impact. Daar horen natuurlijk ook voorwaarden bij. Daarom je krijg je bij ons op basis van een 36-urige werkweek:

 • thuiswerkmogelijkheden, nu én in de toekomst.
 • persoonlijke en professionele ontwikkelingsmogelijkheden.
 • veel ruimte voor eigen inbreng en ideeën.
 • een goed salaris (CAO Rijk), dertiende maand én een premievrij pensioen.


Jouw actie

Een functie waarin je Nederland op het gebied van zorg en gezondheid nóg beter maakt. Met de nodige vrijheid binnen je werkzaamheden. Als woordvoerder/communicatieadviseur bij MedMij kan dat allemaal. Jij bent enthousiast en wij verwelkomen je graag als nieuwe collega.

Solliciteer op deze vacature en doe dat sowieso vóór 30 juni. Je krijgt van ons altijd een bevestigingsmail. We nemen binnen twee werkdagen na de sluitingsdatum contact met jou op. Het mooiste scenario is natuurlijk dat jij daarna op eerste en tweede gesprek komt, gevolgd door het arbeidsvoorwaardengesprek.

Wil je meer informatie over de vacature en/of sollicitatieprocedure? Schakel dan met Michèle Rabouw, hoofd communicatie via m.rabouw@medmij.nl of 06-4627 0080.


Als je eerst meer informatie wilt of van gedachten wilt wisselen, mag je ook bellen naar 06-4385 0770 of mailen naar: werk@medmij.nl.

of